menu

Inloggen met tweestapsverificatie

Zenvoices hecht veel waarde aan veiligheid. Om die reden hebben we het voor onze gebruikers mogelijk gemaakt om met tweestapsverificatie in te loggen in onze web portal. Deze methode is ook wel bekend als two-factor authentication (2FA).

Wat is tweestapsverificatie?

Met tweestapsverificatie voeg je een extra stap toe in het inlogproces en verhinder je oneigenlijke toegang tot gebruikersaccounts. Een verificatiecode, die wordt verzonden naar een vertrouwd apparaat, is dan nodig om te kunnen inloggen.

Tweestapsverificatie kent z’n oorsprong al in de vorige eeuw, maar heeft zich sinds de opkomst van het online werken met vertrouwelijke gegevens ontwikkeld tot de standaard voor veilig inloggen.

Hoe werkt het?

Met tweestapsverificatie moet je naast je bestaande gebruikersnaam/wachtwoordcombinatie nog een extra verificatiecode invoeren om in te loggen. Deze verificatiecode wordt verzonden naar een bekend apparaat dat gekoppeld is aan je gebruikersaccount.

Maakt tweestapsverificatie het inlogproces omslachtiger?

Wanneer ingelogd wordt via een bekend apparaat kan het zo worden ingesteld, dat de stap voor tweestapsverificatie wordt overgeslagen. Pas als er met een onbekend apparaat een inlogpoging wordt gedaan, activeert dat tweestapsverificatie. Zo kan de gebruiker zelf een voorkeur instellen voor het gebruik van tweestapsverificatie en blijft het inloggen zo eenvoudig mogelijk.

Waarom heeft Zenvoices tweestapsverificatie?

Met het toevoegen van de tweestapsverificatie in Zenvoices kunnen wij onze gebruikers een nog hoger veiligheidsniveau bieden. In combinatie met onze keuze voor hosting en opslag van data in de Microsoft Azure datacenters in Amsterdam kunnen wij zo aan de hoogste beveiligingsstandaarden voldoen.

Wil je meer informatie over tweestapsverificatie bij Zenvoices?

In ons uitgebreide helpcentrum vind je meer uitleg over de werking van tweestapsverificatie in Zenvoices. Ben je nog geen gebruiker, maar wil je wel tweestapsverificatie in praktijk zien? Maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie of probeer Zenvoices 30 dagen gratis.